Over het rhinopneumonie - virus

Horse - About the rhinopneumonia virus

Niet het coronavirus, maar een uitbraak van het rhinopneumonie-virus plaagt de paardensport. De Internationale Paardensportfederatie (FEI) heeft alle internationale wedstrijden tot eind maart afgelast.

Enige tijd geleden werd op de internationale show in Valencia een uitbraak van het paardenneus-pneumonie-virus geconstateerd. Zeker 4 paarden die aanwezig waren in Valencia zijn overleden. Meer dan 80 paarden vertonen symptomen.

Inmiddels zijn ook in Frankrijk, Duitsland en Engeland besmettingen geconstateerd. Om de spreiding te beteugelen worden alle internationale competities in 10 Europese landen, waaronder België, tot eind maart afgelast.

"Het virus kent meerdere varianten, de klachten kunnen variëren van milde verkoudheidsklachten tot ernstige neurologische klachten", zegt een woordvoerster van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. "De neurologische symptomen kunnen tot de dood leiden." De meeste paarden zijn tegen de ziekte ingeënt, maar dat is geen 100 procent zekerheid.

De FEI heeft nu 21 dierenartsen naar Valencia gestuurd om de zieke dieren en de twee lokale dierenartsen te helpen. Er wordt ook extra hulpmateriaal naar de Spaanse stad gestuurd.

Terug naar blog

Plaats een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.