Deniro introduceert de Green Line van rijlaarzen

Text - Deniro Boots introducing the Green Line of Long Riding Boots

In de afgelopen 50 jaar heeft de wereldbevolking veel meer middelen van onze aarde verbruikt dan in de voorgaande eeuwen. Mensen moeten zich echter realiseren dat deze bronnen een waardevol goed zijn en op deze manier niet voor altijd kunnen worden gebruikt. Dit heeft ook vandaag al enkele gevolgen die we niet willen.

Een ander belangrijk feit is dat 9 van de 10 mensen wereldwijd vervuilde lucht inademen, dat 500 miljard tot 1 biljoen plastic zakken elk jaar wereldwijd op stortplaatsen belanden. Houd er rekening mee dat het tot 1000 jaar kan duren voordat een plastic zak wordt ontbonden. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, er kunnen er nog veel meer worden geleverd.

Al deze feiten bij elkaar hebben veel aandacht van de eindgebruiker getrokken voor groene producten en hun voordelen. Genaamd de groene generatie, deze consumenten zijn meer geneigd om "groen te gaan"; zij geloven in het nemen van milieuvriendelijke beslissingen en gebruiken producten die duurzaam zijn en zeer weinig of geen vervuiling veroorzaken. Ze willen verantwoord handelen en zo goed mogelijk redden wat er over is van onze omgeving voor de volgende generaties.

De groene markt is een groeiende markt. Uit een onderzoek uit 2015 blijkt dat 73% van de consumenten uit 60 landen bereid is meer te betalen voor duurzame producten. Ze waarderen duurzaamheid meer dan kosten.


Maar eerst, wat is een groen product? Een groen product is een duurzaam product dat is ontworpen om de impact op het milieu tijdens de hele levenscyclus en zelfs daarna wanneer het niet meer wordt gebruikt, te minimaliseren.

Groene producten worden gewoonlijk geïdentificeerd met twee basisdoelen: vermindering van afval en maximale efficiëntie van hulpbronnen. Ze worden vervaardigd met giftige ingrediënten en met behulp van milieuvriendelijke procedures.


Enkele kenmerken van een groen product zijn:

* Geteeld zonder het gebruik van giftige chemicaliën en binnen hygiënische omstandigheden

* Kan worden gerecycleerd, hergebruikt en is biologisch afbreekbaar van aard

* Wordt geleverd met milieuvriendelijke verpakking

* Gebruikt de minste middelen

* Is eco-efficiënt

* Heeft een verminderde of nul CO2-voetafdruk

* Heeft een verminderde of nul plastic voetafdruk

De groene producten hebben dus voordelen voor de ondernemer, voor het milieu en last but not least voor de consument, want er zijn:

Rendabele producten: groene producten gaan langer mee dan conventionele producten. Bovendien verbruiken deze producten minder energie en andere bronnen, waardoor de rekeningen van de gebruikers worden verlaagd.

Onderhoudsarm: Bij een verantwoord gebruik en een correct onderhoud zorgen de groene producten voor lage onderhoudskosten.

Verbetert de gezondheid: aangezien milieuvriendelijke producten zijn gemaakt van materialen die vrij zijn van schadelijke chemicaliën en componenten, verbeteren ze niet alleen de fysieke maar ook de mentale gezondheid.

Het is deze achtergrond die de inspiratie is voor het produceren van groene producten, zoals er de nieuwe Groene Lijn van DeNiro is.

Om dit project te realiseren had DeNiro de eer om samen te werken met twee professionele Duitse ruiters, Jessica Von Bredow Werndl en Benjamin Werndl. Het eerste model van deze nieuwe lijn voor DeNiro heeft in feite hun teken: JB.

Dit is slechts het eerste model. De bedoeling van het merk is om de komende maanden meer lange rijlaarzen in de groene lijn te ontwikkelen, zowel in de dressuur als in de springsport.

Het nieuwe JB model heeft ook een geregen versie, een echte innovatie qua stijl voor een dressuurlaars.

DeNiro Green Line is ook een compleet nieuw concept omdat het iets “meer dan veganistisch” is.

Deze laarzen zijn niet alleen dierlijk productvrij, maar zijn gericht op ecologische duurzaamheid omdat ze zijn gemaakt van een materiaal dat afkomstig is van fruitafval. Restanten van het industriële fruitproces worden teruggewonnen, natuurlijk gedroogd en omgezet in poeder. Natuurlijk afval wordt gebruikt om andere grondstoffen van chemische oorsprong in het product te vervangen, waardoor de uitstoot en het verbruik van energie door de hele productieketen wordt verlaagd.

Het is een echte innovatie, aangezien dit nieuwe materiaal tijdens het hele proces minder dan 70% water nodig heeft, geen chemische toevoegingen gebruikt, de uitstoot vermindert door het lagere energieverbruik en de kosten voor afvalbeheer en relatieve schade aan het milieu bespaart.

We hebben het dus niet alleen over synthetisch materiaal, of kunstleer, in ieder geval behandeld met processen en chemische componenten. Het project is volledig nieuw en volledig respectvol voor het milieu.

Daarnaast heeft DeNiro de materialen niet alleen beoordeeld vanuit esthetisch oogpunt, maar ook vanuit functioneel en structureel oogpunt.

Ze voerden strenge technische en prestatietests uit met betrekking tot treksterkte, ultieme rek, scheursterkte, kleefkracht, buigweerstand, kleurechtheid en duurzaamheid van de nieuwe lange rijlaarzen.Het hele proces om deze nieuwe skin voor de nieuwe rijlaars te verkrijgen, is in lijn met de hoge kwaliteitsnormen van DeNiro.

Je kunt er nu voor kiezen om zelf verantwoordelijk te zijn door niet te kiezen voor een gewone laars maar voor een DeNiro Green Line Rijlaars.

Kleding - Deniro Boots introduceert de groene lijn van lange rijlaarzen


Wat meer informatie over het JB-model:

* De prijs is € 849, maar de lanceringsprijs is vastgesteld op € 749 voor heel 2020, dus geldig tot 31 december.
* De op dit moment beschikbare kleuren zijn zwart en bruin;
* Het model bevat al de Top big strap met gesp en de geperforeerde gaten over de neus; de laarzen hebben een zeer gevormde enkel en hebben daarom een ​​lichtere stijfheid zoals de bestaande Bellini dressuurstijl.
* Levertijd: productie vanaf mei, levertijd 8 - 10 weken.


Kortom er is een versie met veters of zonder veters en twee kleuren.

De laarzen zijn verkrijgbaar in de gangbare voetmaten: van 34 tot 46 (UK 2 tot 11), hoogte (extra kort, kort, kort medium, hoog medium, lang) en kuit (XXXS, XXS, XS, S, M, L , XL, XXL).

Handel dus verantwoord, kies een laars uit de DeNiro Green Line.

De laarzen vind je hier.

Terug naar blog

Plaats een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.