Het HFI Glanzende Hoofdstel - klassiek ontmoet modern

Mammal - The HFI Shiny Bridle Product Review – Traditional Meets Modern

Door wild atlantic rider - vind haar website hier.


De afgelopen maand heb ik de HFI Shiny Bridle getest, die mij vriendelijk werd geschonken door HorseworldEu. Ik ben erg blij om dit hoofdstel te bekijken, want als ik niet was gevraagd om het uit te proberen, zou ik het waarschijnlijk nooit zijn tegengekomen - en dat zou een grote schande zijn geweest - ik ben er echt dol op.

IK ZEG JE WAAROM.

Toen ik de HFI Shiny Bridle voor het eerst zag, zou ik liegen als ik zei dat ik niet een beetje twijfelachtig was. Er was niets mis met het hoofdstel, het was perfect perfect - het was gewoon niet mijn normale hoofdstel.

IMG_20200531_102548_918.jpg
Solas looking delicious in his HFI Shiny bridle
Ik ga mijn relatie met dit hoofdstel vergelijken met een aflevering van Say Yes to the Dress ... Als Randy naar buiten komt en de bruid zegt dat ze een plattelandsmeisje, een hoge hals, een lange, zware kanten jurk wil; maar Randy weet eigenlijk wat ze echt wil is een A-lijn, off-shoulder, satijnen jurk met een vleugje kant en net dat kleine beetje glitter ...

Ik heb veel van die show gezien. Hoe dan ook, dat is er met mij gebeurd. Pas toen ik het op de paarden zette, kwam het hoofdstel tot leven en werd ik bekeerd.

Ondanks dat ik een traditionalist ben, ben ik echt dol op dit hoofdstel. Ik hou van een mooi effen cavasson-hoofdstel met een klein beetje sprankeling op de frontriem. Over het algemeen blijf ik bij vaste traditionele kleuren en ontwerpen.

MAAR ALS IK HET HFI GLANZENDE HOOFDSTEL MOET BESCHRIJVEN, ZOU IK ZEGGEN DAT HET DE PERFECTE MIX IS VAN TRADITIONEEL ONTMOET MODERN.

Het hoofdstel bevat qua ontwerp veel van de nieuwere, moderne anatomische ontwerpkenmerken zonder eruit te zien als iets uit een aflevering van Star Trek, zoals veel nieuwere hoofdstelontwerpen.

Het heeft ook het "bling" -effect van een modern hoofdstel, zonder dat het er plakkerig uitziet - wat ik vreesde dat het zou doen, maar dat doet het niet, dus het is een overwinning!

Ok, dus ik zal je de officiële dingen vertellen. De HFI Shiny Bridle wordt geleverd met de volgende kenmerken:

Anatomisch ontworpen kopstuk bekleed met zacht leer
Anatomisch gelakte frontriem, versierd met kristallen, gewatteerd en gevoerd met zacht leer
Gelakte (glanzende of octrooi zouden we kunnen zeggen) "Pull-back" neusriem, met anatomische snit, gewatteerd en gevoerd met zacht leer
Wordt geleverd met 1/2 inch teugels van zacht rubber
Verkrijgbaar in zwart en bruin en maten Pony, Cob en Full

DE PASVORM VAN HET HOOFDSTEL


Dus probeerde ik het hoofdstel op drie verschillende paarden, Giselle, Molly en Solas. Alle drie zijn verschillende rassen, kleuren en maten, dus het was interessant om te zien hoe het hoofdstel er op alle drie uitzag.

20200510_141824.jpg
Miss Molly

Ondanks dat ik er nog steeds mooi uitzag op Giselle, had ik helaas niet het gevoel dat het hoofdstel precies op haar zat. Ze heeft een lang, fijn gezicht en is beter geschikt voor een dunnere neusriem. Omdat het hoofdstel echter op ware grootte is, vroeg ik me af of een cob-maat haar beter zou passen, iets om te overwegen bij het kopen van je eigen hoofdstel.

20200612_121132.jpg
Giselle
Toen ik het hoofdstel op Molly zette, die een volwaardig 16,2 Irish Sport-paard is, kwam het hoofdstel tot leven. Ondanks dat ze nog steeds fijnere eigenschappen heeft, heeft ze een "sterker" hoofd dan Giselle en kan ze gemakkelijk de neusriem afnemen. Ik denk zelfs dat een dikkere neusriem bij haar paste, omdat het haar eigenschappen naar voren bracht.

Oh maar toen het hoofdstel op Solas ging - jongen ben ik bezwijmd! Solas heeft een zeer breed voorhoofd en fijne eigenschappen. Ondanks dat hij de kleinste van de drie was, paste het hoofdstel op ware grootte hem nog steeds perfect en zag het er eigenlijk het beste uit.

WAT IK FIJN VIND AAN HET HFI GLANZENDE GOOFDSTEL

Ik hou van de gespen en hoe het past.
Traditioneel lopen de neusriemen door het kopstuk en worden ze vastgemaakt met een enkele gesp. Het HFI Shiny Bridle heeft echter aan beide zijden armaturen, precies zoals de bakstukken doen, zodat je ervoor kunt zorgen dat het hoofdstel aan beide kanten perfect waterpas is. Hierdoor was het hoofdstel heel eenvoudig op alle drie de paarden te monteren.

Ik ben volledig bekeerd tot de look
. De neusriem heeft de pas gewaxte auto-look en als de zon erop valt, schittert hij bijna net zo als de frontriem.

Over de frontriem gesproken
- ik ben dol op de gebogen vorm, die erg flatterend was voor alle drie de paarden. De gouden kristallen zien er bijzonder mooi uit op Solas en ik denk dat de kleur ook geschikt is voor een felbruin paard.

Wat ik ook leuk vind, is de maatvoering
. Dus ondanks het feit dat ik niet denk dat de neusriem bij Giselle past, het feit dat het hoofdstel op ware grootte nog steeds op mijn cob past op de laagste pasvorm.

PSX_20200515_214204.jpg

DE TEUGELS

Het hoofdstel wordt ook geleverd met een set 1/2 inch teugels. Persoonlijk ben ik erg kieskeurig over mijn teugels en heb mijn eigen teugels ermee gematcht. De bijbehorende teugels zijn echter perfect functioneel. Als je zelf klein bent, of als je juniorrijders in de tuin of thuis hebt, zijn deze teugels geschikt.

ZOU JE HET ELKE DAG GEBRUIKEN?

Zou ik dit hoofdstel gebruiken voor dagelijks gebruik? Persoonlijk, nee, dat zou ik niet doen, en dat is alleen maar omdat ik niet wil dat mijn twee beruchte hoofdstelkrabbers het aan de muur of hun staldeuren beschadigen. Daar is het te mooi voor! Dat wil niet zeggen dat je het niet voor dagelijks gebruik kunt gebruiken, ik heb alleen werkhoofdstellen waarvan ik het niet erg vind om beschadigd te raken.

PSX_20200527_112009.jpg

VERZORGING

Ik heb het leer direct bij aankomst geolied, waarbij ik de neusriem vermeed. Hiervoor hoeft u alleen maar af te vegen met een schone doek - ik heb een bufferdoek gebruikt die u zou gebruiken om glas schoon te maken.

Zoals je kunt zien, was het hoofdstel tijdens de eerste reis in zeewater gedrenkt. Om het hoofdstel daarna te verzorgen, spoelde ik het daarna af met water, zodat het goed kon drogen voordat ik een leerconditioner aanbracht. Een paar dagen later heb ik het hoofdstel geolied om de soepelheid te garanderen.

IMG_20200516_182558_322.jpg

WAARVOOR GEBRUIK IK DE HFI SHINY BRIDLE?

Ik zou het gebruiken voor competitie. Ik denk dat het er heel aantrekkelijk uit zal zien in de dressuurarena of om te springen. Je kunt het HFI Shiny hoofdstel bij HorseworldEU kopen via deze link: KLIK HIER Het hoofdstel is te koop voor € 89,90, wat naar mijn mening een eerlijke prijs is voor een aantrekkelijk, economisch showhoofdstel. Als je de HorseworldEU Instagram- en Facebook-pagina's in de gaten houdt, zijn er vaak deals te vinden. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om hieronder te reageren of stuur een bericht via Instagram of Facebook.

Terug naar blog

Plaats een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.