TRUST EQUESTRIAN BITTEN

Leash - TRUST EQUESTRIAN BITS

Zoals u wellicht weet, staat Trust Equestrian bekend om zijn hoogwaardige bitten. De bitten zijn ultra-Nederlands. Ideeën komen samen met ruiters op concoursen, daarna wordt het concept ontworpen op kantoor in Oisterwijk, gevolgd door de productie van een eerste prototype. De broers Teun en Bas van Riel zijn het brein achter de productie. Samen met een team van technische staf maken ze elke dag de beste creaties.

De bitten kunnen worden onderverdeeld in 3 categorieën: zoet ijzer, inno sense en leer en 20 soorten mondstukken en 29 verschillende wangstukken.

Welk is het meest geschikt voor jouw paard? We proberen het hier uit te leggen.

Sweet Iron Bitten

Zoet ijzer zal roesten als het in aanraking komt met (lucht) vochtigheid; de roest aan de oppervlakte smaakt zoet en stimuleert op natuurlijke wijze de speekselproductie. Hierdoor zal het paard meer gaan kwijlen, wat op zijn beurt een betere acceptatie van het bit bevordert. Door het roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bit in een bruingrijs.

Als een zoet ijzeren bit een tijdje niet wordt gebruikt, kan er een oranjebruine roestlaag op het mondstuk ontstaan. Verwijder deze eenvoudig door het bit af te vegen met een vochtige doek.

Inno Sense Bitten

De Inno Sense-bitten zijn verkrijgbaar in drie verschillende modellen: zacht, medium en hard. De mondstukken zijn verkrijgbaar in de versies flexi, mullen en port. Bitten uit de Inno Sense lijn kunnen voor elk paard gebruikt worden en zijn bijzonder geschikt voor jonge paarden en / of paarden met een gevoelige mond. Het synthetische materiaal is door de FDA goedgekeurd, wat betekent dat het materiaal geen weekmakers bevat en niet giftig is voor mens en dier. Daarnaast zijn het flexi- en mullenmodel van de Inno Sense Bits lijn solide door de toepassing van een kern van RVS. Paarden die worden bereden met een Inno Sense Bit volgen gemakkelijk de hand en accepteren het bit soepel.

Leren bitten

De kern van het bit is gemaakt van versterkt nylon. Het leer dat om deze kern is gestikt, is van nature gelooid zonder chemicaliën. De speekselproductie verzacht het leerstuk en maakt het voor het paard aangenamer.

Het flexibele mechanisme in combinatie met de smaak van het leer maakt het bit bijzonder geschikt voor paarden met een gevoelige mond.

Mondstukken en wangstukken:

Het mondstuk van een bit zit in de mond van het paard, vandaar de naam. Mondstukken zijn er in verschillende soorten en elk heeft zijn eigen specifieke effect.

Het wangstuk van het bit beïnvloedt de kaken van het paard. Nogmaals, er zijn verschillende stijlen en elke stijl heeft zijn eigen specifieke effect.

Terug naar blog

Plaats een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.